bacchus is back - '22

Een wijnreis als geen ander. We gaan terug naar waar het allemaal begon.

Al het leven wordt gecreëerd door onze verhalen, dus we beginnen hier met;

Bacchus de God van wijn, landbouw, verbinding en expressie.

In een prachtig off-the-grid paradijs in het midden van een Toscaanse vallei, reset je al je zintuigen op de meest verrassende manier.


Met de natuur als het grondveld, zullen we deel uitmaken van de oogst en het fruit met onze eigen handen plukken, verschillende biodynamische wijnhuizen in de omgeving van Firenze bezoeken, een diner in het donker organiseren om ons op je tong en neus te kunnen concentreren onder poëtische begeleiding maken we een wandeling in stilte naar Chiusi Della Verna, het klooster van Francesco d'Assisi, een echte natuurliefhebber. Om de geluiden van het bos te observeren die zullen evolueren in een magisch concert.

Wijn als middelpunt in deze week, zal vloeiend zijn op de puurste manier, we zullen wijnen proeven van 5 verschillende biodynamische wijngaarden.


Vanwege het bijzondere karakter van deze wijnreis zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Dus wees sneller dan de wind om deel te nemen aan ons avontuur.

Aanbieding deelname Bacchus is Back

Het Bacchus is Back arrangement is best heel erg compleet. We maakten een beknopt overzicht, maar man wat is het uitgebreid :)
Overnachting in Novanta90 Hotel in een comfortabele studio voor 1 of 2 personen

  • Ontbijtbuffet Novanta90 style
  • Lunch Novanta90 style
  • Diner Novanta90 style
  • Thema diners
  • Bezoek aan 3 biodynamische wijnboeren
  • Wijnproeverijen van 5 biodynamische wijnboeren
  • Stilte wandeling naar Chiusa della Verne
  • Actief deelnemen aan druivenoogst
  • ...

Datum

Nader te bepalen in 2022.

 


Maar wat is biodynamische wijn? We leggen het even uit

Biodynamische wijn is een perfecte balans tussen natuur en mens, gebaseerd op de antroposofische filosofie van Rudolf Steiner.

Het is een holistische manier om wijn te verbouwen. Ze revitaliseren de grond om een ​​perfecte humus te ontwikkelen, de omstandigheden voor de plant worden aangepast aan de weersomstandigheden en de stand van de maan en sterren. Het hele proces is met respect voor de natuur, dat wil zeggen vrij van chemicaliën en pesticiden.

Elke druif wordt handmatig geselecteerd en de vinificatie is gebaseerd op natuurlijke fermentatie, zonder toevoeging van chemicaliën, en laag tot nul sulfieten

Precies zoals Bacchus het bedoeld heeft.


Deze Wijnweek wordt georganiseerd door Rosalie van Velsen & Hans Mayer in samenwerking met Novanta90.

Hans en Rosalie; vrienden, natuurliefhebbers, dromers van een betere wereld gecreëerd terwijl ze plezier hebben, en hopelijk ooit hun pakhuis aan de Italiaanse kust kunnen kopen.

Rosalie; veranderde in een Valley-girl, heeft de wind in haar haren en trekt haar kleren uit zo snel als de zon in haar ogen schijnt. Hans; opgegroeid op het platteland, heeft een geitje als huisdiervriend genaamd Petronella, en loopt altijd het liefst op blote voeten. 

© 2021 - 2023 Un po' di più | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.