Vorige Artikel 11 van 12 Volgende

Foglia Tonda

€ 45,00 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Oeh de Foglia Tonda ( rond blad), een glas wijn om nooit te vergeten van het huis podere.casaccia.sinefelle ​​​​​​​​
.​​​​​​​​
Deze wijn met een Intense en diepe kleur met zelfs een blauwige reflectie is echt een wijn die je niet kent. De geur van rood fruit, mineralen en kruiden komen je tegemoet. Een zachte structuur, fris met zachte tannine.​​​​​​​​
.​​​​​​​​
Verkregen van 100% Foglia Tonda-druiven, een oude variëteit uit het Medici-tijdperk met een karakteristiek rond blad, waarschijnlijk voorbestemd om te verdwijnen. Roberto Moretti herstelde het met vasthoudendheid en koppigheid binnen een zwaar project om oude variëteiten van het grondgebied en de traditie te redden en opnieuw te planten (zie Pugnitello, Malvasia Nera en de bekendere Canaiolo). Dit, met alle andere mono-cépagewijnen, vormt een uitdaging en een keuze die volgens ons een winnende keuze is; het zijn wijnen met een sterke identiteit, die onvermijdelijk opvallen in de overvolle Toscaanse wijnscene. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Gevinifieerd met pre-fermentatie maceratie van 2 dagen, spontane fermentatie en verdere maceratie van 20 dagen, verfijning in hout en staal.

BODEM: vergelijkbare verhoudingen van klei, leem en zand met skelet

BLOOTSTELLING: Oost zuid-oost HOOGTE: 100-120 m boven zeeniveau

TEELT: Guyot AGRONOMISCH PRAKTIJKEN: Biodynamica

DRUIVENRASSEN: 100% Foglia Tonda. Oude druif onlangs herontdekt, met grote ronde bladeren, waarvan de naam is afgeleid. Druivensoort met een intens violette kleur die in de wijn blauwachtige reflecties aanneemt. Waarschijnlijk geselecteerd in het Medici-tijdperk.

PLANTENDICHTHEID: ca. gemiddeld 5000 planten per hectare

OOGST: Met de hand in speciale manden. De oogst wordt bepaald op basis van sensorische tests. GIST: Inheems

VINIFICATIE: de drie druiven worden tegelijkertijd gevinifieerd. Maceratie gedurende ≈ 48 uur, ponshandleiding en vervangingen om de 6 uur gedurende ongeveer 20 dagen te luchten. Na weglopen van "batonage sur lies" (dun uitschot) ≈6 maanden.

VEROUDERING: in Franse eikenhouten barriques van 2 °-3 °, daarna in staal tot botteling.

SENSOR PROFIEL: Intense en diepe kleur met bijzondere blauwachtige reflecties. Geuren van rood fruit, mineralen en kruidig ​​die ook in de mond terug te vinden zijn. Wijn met een uitstekende structuur, fris met zachte tannines maar goed aanwezig.

PAIRINGS: Belangrijke voorgerechten. Vleeswaren, geroosterd of gestoofd vlees, ook gecombineerd met wild Al onze druiven, geproduceerd volgens de biodynamische methode, zijn handmatig geoogst, gevinifieerd met inheemse gisten en zonder fysisch-chemische behandeling om een ​​natuurlijker mogelijke wijn te verkrijgen.

© 2021 - 2022 Un po' di più | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.